Bisschoppen: ingrijpen in Syrië verdedigbaar

Christenen in zeer moeilijke situatie

in Christelijk Nieuws

Op een conferentie van bisschoppen in Duitsland is een militair ingrijpen in Syrië verdedigbaar genoemd. De bisschoppen kwamen tot deze conclusie gezien de zeer moeilijke situatie van christenen in de burgeroorlog die in het land woedt.

Militair ingrijpen mag nooit als normaal beschouwd worden en er moet altijd aan een vreedzame oplossing worden gewerkt'', zegt aartsbisschop Ludwig Schick maandag. ,,Maar met een terroristische organisatie als Islamitische Staat is onderhandelen onmogelijk.’’

Heel veel Syriërs zijn recent het land ontvlucht vanwege de gruwelijke oorlog. Veel christenen zijn gemarteld en vermoord door terroristen van IS. Het voortbestaan van het christendom in Syrië hangt grotendeels af van de vraag of het lukt om vrede, zowel politiek als sociaal, te sluiten'', aldus Schick.

Volgens de aartsbisschop was in 1920 ongeveer 30 procent van de Syrische bevolking christen. Een jaar of vier geleden was dat nog maar zo’n 8 tot 10 procent. Hoeveel christenen er nu nog wonen, is niet duidelijk. ,,Uit door IS-gedomineerde gebieden is bijna iedere christen gevlucht."

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons