App ondersteunt gesprek over geloof en Bijbel

Samen Geloven en de Bijbel Open

in Geloven

Samen met je kinderen je geloof en leven delen, is waardevol. Hoe doe je dat in drukke tijden? Zet een tablet in!

Kinderen haken gemakkelijk aan als er een tablet op tafel komt. Apps zijn dan ook een leuk hulpmiddel om als gezin in gesprek te komen over geloof en de Bijbel. De EO biedt twee toepasselijke apps gratis aan: de Samen Geloven-app en de Bijbel Open-app.

Samen Geloven app

In de Samen Geloven app kun je kiezen voor aantrekkelijke video's, quizvragen of andere uitleg rondom de bijbel. Leuk voor kinderen om mee te kunnen spelen op hun eigen niveau, maar ook voor tieners om ze uit te dagen zelf na te denken over geloofs- en levensvragen.

Pesten
Reinier Sonneveld maakt de thema's voor de Samen Geloven app en regelmatig worden nieuwe thema's toegevoegd. Het thema pesten komt bijvoorbeeld aan bod, maar ook een bijbelfiguur als Petrus of een geestelijk begrip als groeien. Daarnaast staan er ook tips bij die passen bij het thema. Ook kun je gebedspunten in sturen of meegeven aan elkaar.

Bijbel Open app

De EO Bijbel open app is ontstaan uit het verlangen om Bijbelverhalen te delen en reikt handvatten aan om aan tafel samen te komen rond een open Bijbel. Dominee Arie van der Veer verzorgt de inhoud van de overdenkingen. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van materiaal uit het radioprogramma De Bijbel Open en het televisie programma Nederland Zingt.

Ieder thema kent de volgende onderdelen:

  • Een overdenking van Ds Arie van der Veer
  • Verdieping en een verdiepingsvraag over een Bijbeltekst
  • Een lied dat je kunt mee zingen

Praktisch

  • De apps zijn hier te bekijken en gratis te downloaden in de appstores van Android of Apple.
  • De app is alleen geschikt voor Android-tablets en iPads met een scherm van minimaal 7inch., want een smartphone is te klein, en een pc werkt niet echt fijn aan tafel. In principe draait de app op alle versies van Android en iOS. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons