Al 7.000 aanmeldingen voor online advents-retraite

'Naar U gaat mijn verlangen'

in Geloven

Op zaterdag 28 november 2015 is de digitale adventsretraite 2015 van Nicolaas Sintobin van start gegaan. Nicolaas is Jezuiet, priester en internetpastor.

Nikolaas: "Op dit moment hebben we ruim 7.200 aanmeldingen. Dat zijn er nu al 1.500 meer dan vorig jaar. Ik vermoed dat we tussen de 8.000 en 9.000 aanmeldingen zullen uitkomen. Elke retraite is een innerlijke reis. Zo ook deze retraite. Waarheen deze reis je zal leiden is nog niet bekend. Het is heel goed mogelijk dat je wordt verrast of aangemoedigd, uitgedaagd of geprikkeld door wat er gebeurt. Je kunt verbaasd of angstig worden: misschien laat God doorschemeren dat je een nieuwe richting moet inslaan in je leven - denk aan Maria bij de aankondiging van Jezus' geboorte. Door je gebed vol te houden met een open geest en een groot hart, kom je tot innerlijke rust. God is een God van vertroosting en wacht op het moment waarop Hij je genadig kan zijn (2 Kor 1, 3; Jes 30, 18)."

Elke zondag ontvang je, naast het gebedsmateriaal, ook een korte duiding van het thema van de komende week. Tweemaal per week, op zondag en op woensdag, krijg je ook tips over hoe bidden en een citaat uit de ignatiaanse traditie of van de kerkvaders. 

Als je graag iets deelt van je gebed met anderen, dan kan dit. Je kan aansluiten bij een door www.ignatiaansbidden.org zelf voorgesteld uitwisselingsgroepje. Je kan er ook zelf eentje samenstellen in je buurt, parochie, kerk, gemeente, gemeenschap. Je kan ook iets van je gebedservaring delen via het gastenboek, dat alleen zal opengesteld worden voor wie ingeschreven is.

Deze adventsretraite is geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit. De teksten van „Naar U gaat mijn verlangen” werden geschreven door de staf van de Oude Abdij in Drongen.

Nikolaas: "Je kan je nog steeds inschrijven voor de adventsretraite. Je kan je nog enkele dagen, samen met duizenden anderen, biddend voor bereiden op de komst van Hij die komt!"

Bron: Ignatiaans bidden

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons