Win kaarten voor het Zilveren Duif Gala

Feestelijk galaconcert met christelijke artiesten

in Mediatips

Onlangs werden de genomineerden voor een Zilveren Duif Award (editie 2015) bekendgemaakt. De voorbereidingen voor de Zilveren Duif Awards zijn in volle gang! Het feestelijke galaconcert voor de uitreiking van de awards is op donderdag 12 november 2015 in de Basiliek te Veenendaal. EO Geloven sprak met een aantal genomineerden. En onderaan het artikel leest u hoe u kaarten kunt winnen voor het feestelijke galaconcert.

Genomineerd in de categorie Koren en zanggroepen: Filiae

Het debuutalbum van Vocal Group Filiae, getiteld 'Dochters | Zussen' is opgenomen in 2014. Het album laat de muzikale reis van de eerste jaren van de groep Filiae horen. De vocal group Filiae bestaat uit 4 zussen.

Rineke de Wit: “De nominatie kwam toch wel onverwacht…ik vond het enorm spannend! We zijn natuurlijk met 4 meiden thuis, en iedereen was toch verrast. Het is een mooi compliment om genomineerd te worden.”

Waarom is Filiae genomineerd denk je?
Rineke: “Oei, lastig om dat over jezelf te zeggen, haha! Maar ik denk dat wij als groep best wel onderscheidend zijn. We vallen in de categorie koren, maar zijn maar met z’n vieren. En onze liedjes vertellen over herkenbare thema’s, over het familieleven. Ik denk dat dit ook erg aanspreekt.

Wat is jullie boodschap, of wat willen jullie vooral uitdragen?
Rineke: Wij willen vooral een positieve boodschap uitdragen. Dat muziek boven alles uitstijgt en verbindt. Vroeger, met vier meiden in één gezin waren er best veel ruzies. “Ga maar piano spelen” zei mijn moeder dan. En als je dan samen muziek maakt, dan vergeet je alles. Je zoekt de harmonie letterlijk en figuurlijk weer met elkaar op”.

Genomineerd in de categorie 'Beste Lied': Lucas Kramer
Het lied 'Uw Wil geschiede' is genomineerd voor het "Beste Lied". Het lied staat o.a. op de CD "De zee en ik". De tekst van het lied werd geschreven door Margreet Ras.

Waarom is het lied 'Uw wil geschiede' genomineerd denk je?
Lucas: "Ik denk dat de tekst van dit lied voor heel veel mensen echt dichtbij komt. Het is enorm herkenbaar in veel situaties. Want hoe lastig is het om te bidden 'Uw wil geschiede' als je door een zware periode heen gaat?  De eerste zin zegt het al: 'Het is een klein gebed, maar tegelijk ook zo groot".

Zing je bewust veel Nederlandstalige liederen?
Lucas: "Het grootste gedeelte van mijn repertoire is inderdaad Nederlandstalig. Ik kan de boodschap van het lied op deze manier heel dichtbij de mensen brengen. Maar sommige Engelstalige nummers zijn zo mooi, daar kan geen vertaling tegenop. En als ik echt niet kan kiezen dan zing ik een lied in beide talen, zoals het lied You raise me up | U tilt mij op."

Gratis toegangskaarten
Het feestelijke galaconcert voor de uitreiking van de awards is op donderdag 12 november 2015 in de Basiliek te Veenendaal. Wij mogen gratis toegangskaarten weggeven!

Hoe kunt u deze winnen? Schijf onder dit artikel met wie u naar het gala zou willen komen, en waarom.
De winnaars krijgen persoonlijk bericht. 

Meer informatie over de Zilveren Duif

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons