"Verkeerde vluchtelingen staan vooraan in de rij"

Iraakse priester bekritiseert Europa om vluchtelingenbeleid

in Christelijk Nieuws

Europa focust zich teveel op de migranten bij de grens in plaats van degenen die achterblijven in Irak en Syrië, zegt Andrew White. "De verkeerde mensen staan in Europa vooraan in de rij."

"Europa moet onderscheid maken tussen hen die op zoek zijn naar een beter leven en zij die voor hun leven moeten rennen"

De Anglicaanse priester Andrew White, beter bekend als 'de vicaris van Bagdad', vindt dat er meer hulp moet komen voor Irakese vluchtelingen die naar landen als Libanon en Jordanië vluchten. Dat meldt Breitbart London. "Er wordt niet genoeg gedaan om de meest kwetsbare mensen te helpen, met name degenen die zijn gevlucht vanwege vervolging om hun geloof."

"Wanneer ik boze jonge mannen in Hongarije zie die in gevecht zijn met de grenspolitie om in andere EU-landen toegelaten te worden, dan voel ik dat de verkeerde mensen vooraan in de rij staan. Europa moet onderscheid maken tussen degenen die op zoek zijn naar een beter leven en degenen die voor hun leven moeten rennen," aldus White.

Gestrande mensen
White, die in 2014 uit Irak vluchtte na doodsbedreigingen van IS, is eigenaar van de FRRME, de stichting voor Hulp en Verzoening in het Midden-Oosten. Deze liefdadigheidsinstelling verzorgt eten, onderdak en medicijnen voor honderden Iraakse families die zijn gevlucht voor IS en zich nu in Jordanië bevinden. "Sommigen zijn door de woestijn gevlucht, op zoek naar een veilige plek, met niks meer dan alleen maar wat kleren." De priester pleit voor meer hulp aan deze gestrande mensen, die volgens hem geen hoop hebben voor de toekomst.

White is niet de enige Iraakse christelijke leider die kritiek uit op het Europese vluchtelingenbeleid. De patriarch van Bagdad, Louis Raphael I, vertelde vorige week tegen Vatican Insider dat sommige Europese politici migranten aanmoedigen om te komen. Dit zorgt er echter voor dat alleen de financieel stabiele Irakezen komen en niet de vluchtelingen die het écht nodig hebben. 

Bron: Breitbart London

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons