Van supermodel naar evangeliste

"Ik merkte dat gelovige mensen gelukkiger waren"

in Geloven

Op 15-jarige leeftijd wint het Indonesische supermodel Tracy Trinita een modellenwedstrijd en verhuist ze naar New York. Na haar bekering tot het christendom gooide ze haar leven om. Ze verliet de industrie, ging studeren aan Oxford en werd evangelist.

De glitter en glamour trokken Trinita op jonge leeftijd al aan. Na het winnen van een internationale competitie wordt haar droom werkelijkheid. Het eerste Indonesische supermodel vertelt in een interview met Christian Today: "Ik dacht dat ik gelukkiger zou zijn als ik geld had, dus ik verliet mijn vrienden en familie en ging naar New York." Daar werkte ze voor bekende modeontwerpers.

Drugs en feesten
Ondanks haar geld, vrienden en wereldwijde succes kon ze niet ontsnappen aan een gevoel van leegheid. Haar vrienden adviseerden haar om drugs te nemen en te feesten, maar dat maakte haar bang. Ze ging op zoek naar een alternatief.

Trinita merkte dat gelovige mensen vrolijker waren. Ze besloot op zoek te gaan naar een God maar ze wist niet hoe ze dat moest doen. Ze was opgegroeid in een familie met veel verschillende geloven: protestants, katholiek en islamitisch. Maar welke God was nu echt? Ze riep uit naar God: "Laat uzelf alstublieft zien."

Parijs
Alles veranderde toen ze voor modellenwerk werd uitgenodigd in Parijs. Daar ontmoette ze iemand die haar uitnodigde voor een kerkdienst. "God bracht mijn hart en geest samen. Hij troostte mij echt. Ik voelde een liefde die ik nooit eerder had meegemaakt," zegt Trinita. "Als Jezus niet echt was, hoe kan ik dan zo ongelofelijk veel liefde hebben ervaren? Ik ken nep-blijdschap – dat is waar de modellenwereld op vertrouwt – maar deze blijdschap was echt. Ik kon het niet begrijpen. God veranderde mij."

Getuigen
Trinita voelde dat ze een licht moest zijn in de soms donkere modellenwereld. "Ik probeerde het zo goed mogelijk te doen op mijn werk. Maar toen realiseerde ik me dat andere modellen geen vijanden waren of bedreigingen vormden. Ze zijn mensen als ik die gewoon hun werk doen."

Trinita kwam er achter dat ze niks anders wilde doen dan haar verhaal te vertellen en het geloof te delen. Ze studeerde drie jaar 'christelijke apologetiek en theologie' aan de Universiteit van Oxford waarna ze terugkeerde naar Indonesië. Nu werkt ze voor Ravi Zacharias en reist ze de hele wereld over om het geloof te verkondigen.

Bron: Christian Today
Foto: YouTube OCCA Oxford

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons