Tiener ervaart wonder na gebed paus

Verbetering in onverklaarbare ziekte 12-jarige Julia

in Christelijk Nieuws

Daar staat ze, vastbesloten om paus Franciscus te ontmoeten en zijn zegen te ontvangen. De 12-jarige Julia Bruzzese gelooft er heilig in: "Als hij voor me bidt, weet ik zeker dat er een wonder gaat gebeuren."

De tiener verloor eerder dit jaar haar gevoel in beide benen. Artsen stonden voor een raadsel terwijl Julia ondertussen zo achteruit ging dat ze niet meer kon lopen. Ze belandt in een rolstoel. Toch verliest Julia de hoop niet en maakt een eigen plan: “Ik wilde de paus ontmoeten, omdat ik geloof in een wonder," zegt Julia.

Wonder
Ze ontmoet hem in de terminal van Kenney Airport in New York en ontvangt zijn zegen. Vijf dagen later meldt Julia dat inmiddels duidelijk is dat zij de ziekte van Lyme heeft. Nu kan de juiste behandeling gestart worden. Haar arts is verbaasd en heeft aangeboden om Julia kosteloos te behandelen.

Dankbaar
Julia zelf is vooral God dankbaar. "Ik dank God voor mijn familie en de hulp die ik krijg. Elke dag vraag ik Hem om mij te genezen."

Julia kan niet wachten om weer te beginnen met softball, zingen in haar koor en misdienaar zijn. "Door deze ervaring ben ik wijzer geworden. Ik zie nu dat leven en gezondheid erg waardevol is," aldus Julia.

Jezus
In Marcus 5 staat een soortgelijk verhaal: een vrouw die lijdt aan heftig bloedverlies weet zéker dat een aanraking van Jezus haar goed zal doen. Ze worstelt zich door een drukke menigte heen en het lukt haar om een stukje van Jezus' jas aan te raken. Op dat moment merkt ze aan haar lichaam dat ze genezen is.

Bron: CBS Local
Foto: Twitter Daily Mail US

Bijbelgedeelte
Een grote menigte volgde hem en verdrong zich om hem heen. 25 Onder hen was ook een vrouw die al twaalf jaar aan bloedverlies leed. 26 Ze had veel ellende doorgemaakt door de behandeling van allerlei artsen, aan wie ze haar hele vermogen had uitgegeven zonder dat ze ergens baat bij had gehad; integendeel, ze was alleen maar achteruitgegaan. 27 Ze had gehoord over Jezus, en ze begaf zich tussen de menigte en raakte zijn bovenkleed van achteren aan, 28 want ze dacht: Als ik alleen zijn kleren maar kan aanraken, zal ik al gered worden. 29 En meteen hield het bloed op te vloeien en merkte ze aan haar lichaam dat ze van de kwaal genezen was.

Marcus 5:24-29

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons