Slavernij bestaat nog steeds

Uitbuiting komt ook in Nederland voor

in Christelijk Nieuws

Tien organisaties hebben de handen ineen geslagen om meer aandacht te vragen voor het probleem van moderne slavernij. Een speciale glossy over dit onderwerp werd op 15 oktober aan de Minister van Veiligheid en Justitie aangeboden.

Slavernij in Nederland 
Wanneer er over het onderwerp slavernij wordt gesproken, sta je er niet zo snel bij stil dat dit ook in Nederland voorkomt.  Jaarlijks worden er in land echter duizenden mannen, vrouwen en kinderen het slachtoffer van moderne slavernij. Deze vorm van misbruik komt niet alleen in de prostitutie voor, ook in de land- en tuinbouw, horeca en bouw is dit het geval. Om dit te bestrijden is er meer bewustwording en kennis hiervan nodig om dit tegen te kunnen gaan. Slechts 10% van de Nederlanders weet dat slavernij ook onder hun ogen voorkomt. 

18 oktober
Sinds twee jaar organiseert het nationale platform Stop moderne Slavernij rondom 18 oktober, de Europese Dag tegen mensenhandel, acties en campagnes om de bewustwording te vergroten en om  dit onrecht te bestrijden. Dit jaar heeft dit platform, waar ook de christelijke organisaties International Justice Mission en Het Scharlaken Koord deel van uitmaken, de thematische glossy ‘mensenhandel’ samengesteld.

Minister neemt glossy in ontvangst
Voorafgaand aan een Kamerdebat waarin het thema 'mensenhandel' aan de orde was, nam minister Ard van der Steur het eerste geprinte exemplaar van de glossy in ontvangst.

De internetversie van de glossy kun je vinden op de site van het platform Stop moderne Slavernij.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons