Schouder aan schouder voor vervolgde kerk

Kerkdienst met Farouk Hammo, predikant in Irak ondanks IS

in Christelijk Nieuws

Hij weet wat het betekent om vervolgd te worden. Om als kerk voortdurend te moeten leven met terreurdreiging. Pastor Farouk Hammo spreekt deze ochtend in de speciale kerkdienst rondom geloofsvervolging..

De uitzending komt vanuit de Jeruzalemkerk in Amsterdam. Ds. Bas van der Graaf en kerkplanter Jurjen ten Brinke leiden de dienst.

Verbonden met vervolgden
Het thema sluit aan bij de actualiteit in Irak en Syrië en willen een stem geven aan hen die daar direct of indirect het slachtoffer zijn. Verbonden met de vervolgden, schouder aan schouder.

Actieweek vervolging
Afgelopen week hielden de Evangelische Omroep en Open Doors gezamenlijk een actieweek met aandacht voor geloofsvervolging. De speciale kerkdienst op zondag 25 oktober in de Jeruzalemkerk in Amsterdam vormt het slotakkoord van de actieweek.

Hoofdspreker
Hoofdspreker tijdens de dienst is pastor Farouk Hammo uit Bagdad, Irak. Hij vertelt uit eigen ervaring wat het betekent om vervolgd te worden.Eerder deze week spraken we Farouk en vertelt hij over zijn leven en kerk in Bagdad.

De kerkdienst is zondag 25 oktober om 9:10 uur live te volgen op NPO2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons