Ruud de Wild test zijn bijbelkennis

Wie kan Abraham van Mozes onderscheiden?

in Geloven

Zaterdagavond 24 oktober wordt de Bijbelkennis van Ruud de Wild, Jack de Vries, Carolina Dijkhuizen en Abdelkader Benali getest door Bert van Leeuwen en Jacobine Geel in de Grote Bijbelquiz 2015 van de EO en NCRV. Wie blijkt er veel kennis over de Bijbel te hebben en wie kan Abraham nog niet van Mozes onderscheiden? Zij strijden, samen met hun eigen samengestelde team, om de overwinning in De Grote Bijbelquiz 2015.

Tijdens De Grote Bijbelquiz krijgen de BN’ers 50 meerkeuzevragen die over de Bijbel gaan. Deze vragen gaan over nog steeds actuele onderwerpen zoals de wetenschap, muziek, geschiedenis, taal, kunst etc. Aan het einde van de quiz wordt het uiteindelijke rapportcijfer bekend gemaakt.

Eén van de deelnemers is Ruud de Wild. Ruud komt uit een voorgangersgezin met elf kinderen. Ruud zei in een eerder interview: ‘In de heftige pinksterwereld waarin wij zijn opgegroeid, was je goed óf fout. Ik geloof niet in een schepping of oerknal, dat vind ik allemaal knap ingewikkeld. Ik kan het geloof niet rijmen met de ellende die ik om me heen zie. Waarom hebben we geen extra gen, zodat we normaal tegen elkaar doen?."

Live meespelen
Via www.debijbelquiz.nl kunnen thuisspelers tijdens de uitzending live meedoen met de quiz. Aan het eind kunnen ze zien wat hun rapportcijfer is geworden en dit vergelijken met de BN’ers in studio. Ook zijn er statistieken te bekijken: welke stad heeft het best gescoord? En wie heeft er meer Bijbelkennis: de katholieken, de protestanten of … ?

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons