Recordaantal Bijbels verspreid

Stijging van 6 procent ten opzichte van 2013

in Geloven

Bijbelgenootschappen hebben het afgelopen jaar wereldwijd 34 miljoen Bijbels verspreid. Dat is meer dan ooit tevoren. Ook werden er 428,2 miljoen Bijbelgeschriften verspreid.

Onder de Bijbelgeschriften vallen Bijbels, losse Nieuwe- en Oude Testamenten, evangeliën en boeken met Bijbelse lectuur. In vergelijking met 2013 steeg het aantal verspreide Bijbels met 6 procent. Het aantal verspreide Bijbelgeschriften steeg in een jaar met 7 procent. Dat meldt United Bible Societies maandag.

Brazilië
De meeste Bijbels werden verspreid in het Amerikaanse continent, met name in Brazilië. In het land werden 7,6 miljoen Bijbels en 288 miljoen Bijbelgeschriften uitgegeven. Dat is twee derde van het totale aantal wereldwijd. Het land staat al lange tijd op de eerste plaats. Met name door het WK voetbal werden er in 2014 duizenden extra boeken uitgedeeld. "Brazilianen zijn voetbalgek. De wereldcup was een geweldige mogelijkheid om Gods Woord te delen met de vele voetbalfans die naar het toernooi kwamen," aldus de directeur van het Bijbelgenootschap in Brazilië.

Het continent Azië staat op de tweede plaats, gevolgd door Afrika. In Afrika staan Nigeria en Zuid-Afrika bovenaan de lijst. In 2014 werd er in Afrika 31 procent meer Bijbels verspreid dan in 2010. Ook in de kleinere landen in Afrika is een groei te zien.

Op sommige plekken is een verrassende stijging te zien. Zo werden er meer dan 5 keer zoveel Testamenten verspreid in Syrië ten opzichte van 2010. In Oekraïne werden 10 keer zoveel Nieuwe Testamenten verspreid als in 2010.

Media
Naast alle boeken is ook een stijging te zien in het aantal niet-geprinte Bijbelse lectuur. Bijvoorbeeld op cd’s, dvd’s, mp3’s of via internet downloads. Sinds 2010 is dit met 300% toegenomen. Hierin zijn de cijfers van Bijbelapps op de telefoon niet opgenomen.

Foto: CC, door THOR

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons