Presidentskandidaat: "Einde der tijden dichtbij"

Amerikaanse Republikein Ben Carson over eindtijd

in Christelijk Nieuws

De Republikeinse presidentskandidaat Ben Carson denkt dat het einde der tijden dichtbij is. Ben Carson staat op dit moment tweede in de republikeinse peilingen voor de Amerikaanse verkiezingen. Hij is razend populair onder christelijke kiezers.

Na Donald Trump is Carson degene die binnen de republikeinse partij het meeste kans maakt om president te worden. 

Bijbelse profetieën
De interviewster vraagt naar de mening van Carson over de eindtijd. Ze refereert daarbij naar de Bijbel. Carson gaat niet in op christelijke theologie maar kijkt naar recente gebeurtenissen in de wereld.

"Ik geloof dat we dichter bij de eindtijd komen. Je hebt mensen die op zo'n manier geloven dat ze ervan overtuigd zijn dat ze een rol spelen binnen die eindtijd. Die mensen zouden zelfs niet twijfelen om daarvoor nucleaire wapens te gebruiken, als ze die ter beschikking zouden hebben."

"Ik denk dat wij de kans hebben om de situatie te verbeteren. Ik zal altijd streven naar vrede en niet met een fatalistische blik kijken."

Geloof
Carson geeft zelf aan een zevende-dags adventist te zijn. Naar eigen zeggen gelooft hij sterk "in de goddelijke principes van het liefhebben van je naaste". Ook is hij ervan overtuigd dat talenten door God worden gegeven. "Je mag je talenten ontwikkelen en gebruiken om van waarde te zijn voor de mensen om je heen."

Bron: Christian Today
Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons