Palestijnen stichten brand in tombe Jozef

Palestijnse jongeren dringen complex binnen en gooien molotovcocktails

in Christelijk Nieuws

Honderden Palestijnse jongeren hebben vrijdag met molotovcocktails brand gesticht in het complex van het vermeende graf van de aartsvader Jozef in Nablus. Nadat een aantal van hen het complex waren binnengedrongen, grepen de Palestijnse veiligheidsdiensten in, meldt de Israëlische krant Haaretz.

Het Israëlische leger veroordeelt de aanval op de tombe van de aartsvader, die volgens de Bijbel het Joodse volk uit Egypte leidde en in de islam als profeet wordt gezien.

De Palestijnse president Mahmoud Abbas sprak donderdag aan de telefoon met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry, die hij beloofde alles in het werk te stellen om de gemoederen op de Westelijke Jordaanoever te bedaren. Die belofte kan hij vrijdag meteen gestand doen, omdat Hamas heeft opgeroepen om na het vrijdaggebed de straat op te gaan om te demonstreren. De verwachting is dat dat ook in de Gazastrook zal gebeuren.

Bron: ANP
Beeld: Archieffoto uit december 2010: ultra-orthodoxe joden lopen door complex van Jozefs graftombe op de Westelijke Jordaanoever in de stad Nablus (ANP)

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons