Onderzoek beleving seksualiteit stellen

"We hopen seksualiteit meer bespreekbaar te maken"

in Geloven

"Meer openheid over ervaringen in je seksuele relatie helpt om problemen te voorkomen", zegt Els Gouman, eigenares van een christelijke webshop met erotische producten. "Door onze enquête hopen we het onderwerp seksualiteit dan ook meer bespreekbaar te maken in christelijk Nederland."

"Er is online een enorm aanbod te vinden aan sites, blogs en forums die gaan over seks. Maar geloof me, van het meeste wil je niet eens wéten dat ze bestaan!", zegt Els Gouman, eigenares van de christelijk webshop Intimitijd.

"Een webshop waar je als christen naar toe durft te gaan"

Op zoek naar inspiratie
Els was allereerst op zoek naar inspiratie voor in haar eigen huwelijk. Ze kwam terecht op een christelijke website en 'toen is bij mij het idee ontstaan om zelf in Nederland een 'gezonde christelijke' erotiekshop te beginnen. Eentje waar je als christen naar toe durft te gaan."

Hoe houden we het spannend
Alle stellen komen vroeg of laat voor de vraag te staan 'is dit het of kan ons seksleven anders? Hoe houden we het spannend?', weet Els. Als je wat langer samen bent, kun je het gevoel krijgen dat de sleur er in komt. Dan is het ontzettend leuk om samen op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen. Je kunt op veel leuke manieren meer ontdekken over elkaars wensen en verlangens.

Enquête
Om christenen in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn, heeft Els een enquête laten opstellen. Ze wil onderzoeken wat de invloed van geloof is op de houding van mensen ten aanzien van erotiek. En op welke wijze gelovigen en ongelovigen seksualiteit verschillende beleven.

"We vragen bijvoorbeeld naar seksuele opvoeding of wat stellen wel of niet acceptabel vinden binnen hun seksuele relatie, bijvoorbeeld als het gaat om stimulerende producten gebruiken." Ook is Els benieuwd of christelijke stellen erotiek op een anders manier beleven dan ongelovigen.

Passiecoach
Initimitijd is niet het eerste christelijke online initiatief waar seksualiteit en erotiek op de agenda staan. Marc Angenent is al een aantal jaar actief als Passiecoach. Recent verscheen het boek Zintimiteit van zijn hand.Zie ook het artikel Seks voor christenen in dagblad Trouw.

Informatie
Initmitijd biedt geen coaching aan, maar richt zich primair op het aanbieden van kwalitatieve producten en goede informatie. "Waar nodig, zullen we mensen altijd doorverwijzen naar een professional. We hebben bijvoorbeeld een samenwerking met bekkenbodemtherapeuten waar we mensen met bepaalde problemen naar kunnen verwijzen," aldus Els.

  • Het onderzoek naar seksualiteit van Intimitijd vind je hier. Intimitijd belooft zorgvuldig en vertrouwelijk om te gaan met de antwoorden om. De resultaten van het onderzoek worden later bekend gemaakt.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons