Nu al ruim miljoen euro opgehaald voor vluchtelingen

Helpen met babyspullen, voedsel en onderdak

in Christelijk Nieuws

Kerk in Actie heeft 1.190.073 euro opgehaald voor (nood)hulp onder vluchtelingen. Dankzij de giften uit Nederland kunnen lokale kerken wereldwijd vluchtelingen helpen met babyspullen, voedsel en onderdak. Geloven in delen, het is juist nu nodig!

“Het is geweldig hoe gul donateurs en kerken geven. Het lot van vluchtelingen laat ons niet onberoerd. Prachtig dat wij in zo’n korte tijd zo’n geweldig bedrag kunnen ophalen,” reageert de dankbare woordvoerder Evert Jan Hazeleger.

Inkomsten druppelen door
Tijdens een slotviering werd de voorlopige eindstand bekend gemaakt. Voorlopig, omdat het bedrag komende weken nog zal oplopen. “Kerken hebben massaal gecollecteerd, maar de ervaring leert dat dit niet gelijk wordt overgemaakt naar Kerk in Actie. Ook wordt komende weken doorgebeld. Eind oktober komen we met de definitieve eindstand van de actie”, aldus Hazeleger.

Brochure ‘kerken en vluchtelingen’
Overal in Nederland ontplooien kerken initiatieven om vluchtelingen te helpen. Kerk in Actie heeft een korte brochure samengesteld met informatie over wat kerken kunnen doen en hoe Kerk in Actie hen hierin kan ondersteunen. De brochure is te downloaden.

Concert-tour Lucas Kramer
Ook worden er vijf gratis concerten van Lucas Kramer georganiseerd met daarin speciaal aandacht voor het wereldwijde werk van Kerk in Actie onder vluchtelingen. Hiervoor wordt gecollecteerd. Tijdens de concertavonden wordt Lucas Kramer begeleid door zijn band, bestaande uit o.a. Luca Genta en Denise Brand. De concertavonden zijn op 28 oktober en 5, 10, 19 of 24 november..

Bron: Kerk in Actie

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons