Nieuwe Bible Box voorziet in alle talen

Evangelie verspreiden door bijbels aan te bieden

in Geloven

Een box voor in je kerk, hotel, koffiehoek of huiskamer huis met plaats voor tachtig Nieuwe Testamenten, in acht talen. Voor elke bezoeker, buurman of collega een bijbeltje in eigen taal. De boxen worden gratis aangeboden en verzonden.

De Bijbelvereniging, voorheen de Nederlandse Gideons, heeft een nieuwe manier gevonden om mensen te bereiken met het evangelie: de Bible Box. Dit is een box van hout waarin tien Nieuwe Testamenten in acht verschillende talen kunnen worden gepresenteerd.

Gratis
Het is bestemd voor wie zelf is geïnteresseerd in het evangelie, maar ook voor de collega of buurman die men graag wil verrassen met een Nieuw Testament in de eigen taal. De boxen worden, met de inhoud, gratis aangeboden en verzonden. Op een bestelformulier kan worden aangegeven in welke talen men deze bijbeltjes wenst te ontvangen.

Evangelie verspreiden
De Bijbelvereniging zet daarmee breder in dan voorheen om het evangelie te verspreiden. Naast plaatsing van Bijbels in hotelkamers, zieken- en zorghuizen, hospices, scheepshutten en gevangenissen, wil men nu ook mensen bereiken die kerken bezoeken. 

Tijdens open monumentendagen bijvoorbeeld, of tijdens braderieën. De eerste reacties zijn bemoedigend: veel kerken ervaren deze mogelijkheid als een kans voor open doel.

Vluchtelingen
Ook in ons land zoeken intussen veel vluchtelingen en asielzoekers hun heil. Het is dan een uitgelezen kans om een gratis bijbeltje ter beschikking te hebben in de taal van deze medemensen.

Vanaf november 2015 kan een Bible Box worden aangevraagd via de website www.bijbelvereniging.nl. Nieuwe Testamenten zijn dan verkrijgbaar in de talen Nederlands, Arabisch, Chinees, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Pools, Spaans en Turks. Donaties, giften en collecten vormen de basis van dit werk.

Bron: Bijbelvereniging 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons