Nieuw Israëlisch vredesinitiatief

Joden en Palestijnen opnieuw aan tafel?

in Christelijk Nieuws

Een restauranteigenaar in het Israëlische plaatsje Kfar Vitkin heeft een opmerkelijk vredesinitiatief genomen. Hij moedigt restaurants aan humus met korting aan joden en moslims te serveren die samen uit eten gaan. Het restaurant biedt zelf 50% korting aan mensen die dit doen.

Wereldwijde reclame
Op de Facebookpagina heeft de eigenaar van het familierestaurant zijn initiatief en aanbod wereldkundig gemaakt: “Bang voor Arabieren?, Bang voor Joden? Bij ons zijn er geen Arabieren en ook geen joden… Bij ons zijn er alleen maar mensen. Een echt, heerlijke Arabische humus en geweldige joodse falafel! Alle humus gerechten worden gratis bijgevuld wanneer je Arabier, Joods, christen, Indiër, etc. Bent. Speciale aanbieding: 50 procent korting op humus gerechten voor elke tafel waar Joden en Arabieren samen zitten.” Op de Facebookpagina deed Kobi Tzafrir, de uitbater van het eethuis, het verzoek om het bericht over de hele wereld te verspreiden. Aan dat verzoek wordt inmiddels ruimschoots voldaan.

Tegengeluid
In de afgelopen maand nam het geweld in de regio opnieuw toe. Zowel onder Joden als Palestijnen vielen dodelijke slachtoffers. Ook verloor een Eritreese man het leven als gevolg van de oplaaiende gevoelens van haat. 

“Als er iets is dat deze mensen samen kan brengen, is het humus”, vertelde Kobi Tzafir aan de pers. Met dit initiatief wilde hij op de toegenomen onverdraagzaamheid reageren.  Of de klandizie van het restaurant is toegenomen, is niet bekend…

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons