'Nederland heeft een hart'

Nieuwe campagne: Liefde geeft vrijheid

in Christelijk Nieuws

Donderdag ging de campagne ‘Nederland heeft een hart’ van start. De initiatiefnemers willen tegenover angst en haat richting vluchtelingen een ander geluid laten horen. Diverse BN’ers, onder wie Jörgen Raymann, Hadewich Minis, Charly Luske en Rossana Kluivert, doen mee als ambassadeur.

Vanwaar deze campagne?
Kunstenares Wilma Veen, een van de betrokkenen en ontwerpster van het logo: “We willen een tegengeluid bieden aan alle angst en haat richting vluchtelingen. De houding ten aanzien van deze mensen lijkt te verharden, terwijl er nog steeds heel veel mensen zijn die hun hart willen laten spreken voor hun medemens. Of je nu vindt dat de grenzen moeten sluiten of niet, er zijn twee manieren om te reageren: met een warm hart, of met bitterheid en haat. Wij kiezen voor het eerste. Want angst moet niet de leidraad worden.”

De angst van veel mensen is niet altijd onterecht. Ook Joel Voordewind van de ChristenUnie noemt de EU “onverantwoord” in het openstellen van haar grenzen.
“Wij sluiten onze ogen ook niet voor het feit dat we met een immens probleem te maken hebben. Het is inderdaad nog maar de vraag of het openstellen van alle grenzen humaan is, want dat kunnen we gewoonweg niet aan. Maar het begint bij het hebben van een warm hart voor onze medemens.”

Het motto van de campagne is ‘Liefde geeft vrijheid’. Wat bedoelen jullie daarmee?
“Als je liefhebt, geef je de ander ruimte om zichzelf te zijn en in vrijheid met elkaar te leven. Ieder mens die je ontmoet, vluchteling of niet, is een medemens. En tegen een medemens kun je geen haat koesteren.”

Tekst: Visie

Doe mee
Op deze website is alle informatie over de campagne te vinden. Download de poster en geef deze een mooi plekje achter het raam, in de keuken, op school, het buurtcentrum of op het werk. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons