Metal-kerkdienst met scheurende gitaren

"Gewoon met koffie en thee"

in Christelijk Nieuws

Aanstaande zaterdag wordt in het Friese Leeuwarden de eerste metal-kerkdienst van Nederland gehouden. Metalmuziek wordt gekenmerkt door scheurende gitaren en schreeuwerige stemmen. In de dienst worden bekende christelijke liederen in een metalversie uitgevoerd.

De dienst wordt georganiseerd door Metal Bijbel Leeuwarden. Deze zomer deelde deze organisatie speciale metal bijbels uit bij metalfesitvals. Een van de initiatiefnemers is Marc de Bruin. Hij vertelt dat hij positieve reacties heeft gehoord op het initiatief. "Metal in de kerk is niet direct iets wat mensen verwachten. Liefhebbers van metalmuziek zijn blij dat we dit een keer doen. […] Er is nog nooit een volledige metal-kerkdienst geweest." 

Toch is er ook kritiek te horen. De Bruin: "Sommigen vinden deze muziek duivels en het mag van hen al helemaal niet in een kerkgebouw." 

Metal Praise
De spreker in de dienst is Jair Sagstrom van Stichting Reck, de stichting die de metalbijbel introduceerde in Nederland. In de dienst worden onder andere speciale metalversies van Praise Adonai en Zegenkroon gespeeld.

De Bruin laat weten dat er veel liefhebbers van metal op de dienst afkomen. Na de dienst is er gelegenheid om na te praten, zonder alcohol. "Het blijft een kerkdienst en het is geen festival. Dus we schenken gewoon koffie en thee."

De metalkerkdienst wordt gehouden op zaterdag 10 oktober om 19.30 in evangelische gemeente 'de Salvator' in Leeuwarden.

Bron: Friesch Dagblad
Foto: Metal Bijbel Leeuwarden

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons