Man woont drie jaar onopgemerkt in kerk

Na elke zondagsdienst klom hij stiekem naar zolder

in Christelijk Nieuws

Een man in de Amerikaanse staat Viriginia heeft drie jaar lang onopgemerkt op de zolder van een kerk gewoond. Niemand wist van zijn verblijf, totdat iemand afgelopen maandag naar het zoldertje klom voor een reparatie van de airconditioning en hem toevallig ontdekte.

"Sommige kerkleden vroegen zich wel eens af waarom er soms eten verdween", zei de politie. Maar dat William Barker de hele dag op de zolder zat wist niemand, aldus Washington Post. Afgelopen maandag werd hij ontdekt door een reparateur die geluid hoorde boven de keuken. Toen de politie op onderzoek uitging werd Barker ontdekt, samen met een waterkoeler, eten, water, kleren en een gitaar.

Elke zondag woonde de 42-jarige Barker de kerkdienst van de rooms-katholieke kerk St. Ann bij. Na de dienst klom hij stiekem via een ladder terug naar de zolder. Daar gebruikte hij een dakplaat om zijn verblijfplaats te verbergen.

Barker werd al 5 keer eerder gearresteerd in Amerika, waarvan twee keer wegens beschuldigingen van inbraak in een kerk in 2013 en 2008. Barker zit nu vast en wacht op een gezondheidscontrole.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons