Kerkdeur reist door Amsterdam

Voorbijgangers doen Maarten Luther na

in Christelijk Nieuws

Drie dagen lang reist er een grote kerkdeur door Amsterdam. Amsterdammers kunnen een stelling op de deur spijkeren. Het motto is: wat vind jij dat de kerk zou moeten doen?

Rondreis van een deur
Luther spijkerde op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen op de kerkdeur in Wittenberg. Wat zijn anno 2015 de stellingen die Amsterdammers op de kerkdeuren willen spijkeren? Voorafgaand aan Hervormingsdag trekt stadsdominee Rob Visser drie dagen door Amsterdam met een grote kerkdeur.

Verwachtingen peilen
Leden van de Protestantse Kerk Amsterdam vergezellen hem op zijn tocht. De deur staat op drie plekken: de Dam, de Olympiaweg en de Albert Cuyp markt in de Pijp. Hij vraagt aan voorbijgangers om een boodschap op de deur te spijkeren: wat verwachten zij van de kerk in deze tijd?

De reacties zijn heel verschillend; sommigen verwachten veel van de kerk, anderen weinig. De behandeling van vluchtelingen is een veelbesproken onderwerp. Ook mensen die zelf niet geloven, hebben vaak wel ideeën over wat de kerk (meer) zou moeten doen. Er worden veel oproepen gedaan om in de samenleving aanwezig te zijn met een geluid van vrede en verdraagzaamheid.

Slotmanifestatie
Op zaterdag 31 oktober, in de Willem de Zwijgerkerk, worden de stellingen die door Amsterdammers zijn bedacht, gedeeld op de slotmanifestatie. Onder andere wethouder Arjan Vliegenthart en acteur Peter Faber werken mee aan het programma.

De deur is  op drie plekken te vinden:
29 oktober: Albert Cuypmarkt (13.00 - 16.00 uur)
30 oktober: de Dam (11.00 - 16.00 uur)
31 oktober: Willem de Zwijgerkerk (14.00 - 18.00 uur), Olympiaweg 14

Bron: PKA/IKON

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons