Kerk Cuba wil meer godsdienstvrijheid

"Godsdienstvrijheid is meer dan vrijheid van eredienst"

in Christelijk Nieuws

Het bisdomblad van Havana roept de Cubaanse overheid op tot opheffing van de nog resterende beperkingen voor godsdienstvrijheid.

"Godsdienstvrijheid is meer dan vrijheid van eredienst", schrijft Palabra Nueva in een bijdrage, waarin ook wordt herinnerd aan de bemiddeling van de katholieke Kerk bij de vrijlating van politieke gevangenen in 2003 en de tussenkomst van de paus bij de toenadering met de VS.

Palabra Nueva beklemtoont de bijdrage van de katholieke kerk in de Cubaanse samenleving als instelling, maar ook door de actieve inbreng van geëngageerde katholieke leken. "De katholieke kerk wil zich graag sterk engageren in de samenleving. Maar ze wordt bij die inzet geremd door de wetgeving en de sociale structuren."

Nu al is de kerk actief via haar verzorgingsinstellingen, universitaire instellingen, sector van de vorming en verzorgingscentra voor hulpbehoevende bejaarden en kinderen met een handicap. Vele diploma's van kerkelijke onderwijsinstellingen worden wel in het buitenland erkend, maar nog niet in Cuba. Het katholieke onderwijs is er nog steeds niet officieel erkend.

Bron: Kerknet
Foto: Wikimedia

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons