Jude Law beste keus in serie over paus

Regisseur Sorrantino is enthousiast over acteur

in Mediatips

De Britse acteur Jude Law vertolkt paus Pius XIII in een nieuwe fictieserie van HBO over de strijd tussen verantwoordelijkheid en geloof bij een paus. Dat is tijdens het festival van 'Cannes' bekendgemaakt.

(imported body)

Regisseur Paolo Sorrentino heeft Jude Law met een goede reden gekozen om de jonge paus te spelen in de achtdelige serie The Young Pope. "Hij is een ongelofelijke acteur, zoiets heb ik echt zelden meegemaakt."

Sorrentino licht zijn keuze voor Law uitgebreid toe in In The Hollywood Reporter.

Innerlijke strijd
De achtdelige serie is een coproductie met Sky en de Franse tv-zender Canal Plus. Jude Law vertolkt de fictieve paus Lenny Belardo, die een innerlijke strijd beleeft tussen zijn functie als paus en de structuren van de kerk enerzijds en zijn geloof anderzijds.

De serie wordt geregisseerd door de Italiaanse cineast Paolo Sorrentino, die in 2011 de oecumenische filmprijs van Cannes won met een film over een gewezen rockster, die na de dood van zijn vader in New York op zoek gaat naar de beul van zijn vader, een ex-nazi. Zijn recentste film 'Youth' is een belangrijke kanshebber voor de Palme d'Or van het filmfestival van Cannes.

Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons