Jezus vindbaar in het Oude Testament

Nieuwe uitgave Bijbel met nadruk op Jezus

in Geloven

De Amerikaanse uitgeverij 'Lifetree Family' heeft een nieuwe uitgave van de Bijbel gemaakt. Daarin worden alle passages in het Oude Testament die refereren aan Christus uitgelicht.

De makers Lawrence en Castor kwamen op het idee voor de Jesus-Centered Bible door uitgaves van de bijbel waarin de woorden van Jezus rood worden gemaakt. Die zogenaamde rode-letter-edities bestaan al sinds 1900.

Geïnspireerd door die edities besloten Lawrence en Castor alle teksten in het Oude Testament die verwijzen naar Jezus blauw te maken. De twee makers hebben hard gewerkt om alle plekken te vinden en daarbij korte toelichting te geven.

Jezus in het paradijs
Een voorbeeld van een tekst die blauw is gemaakt staat in het scheppingsverhaal. Na de zondeval doet God een belofte, nota bene terwijl Hij een straf uitspreekt tegen de slang. In Genesis 3:15 staat: "Vijandschap sticht ik tussen jou en de vrouw, tussen jouw nageslacht en het hare, zij verbrijzelen je kop, jij bijt hen in de hiel."
In die tekst zien christenen vaak de eerste aankondiging van de komst van de Verlosser.

700 referenties
Toen het project klaar was waren de makers verwonderd dat ze maar liefst 700 referenties naar Jezus hadden gevonden in het Oude Testament. De makers willen met deze nieuwe editie van de bijbel vooral laten zien dat er veel relatie zit tussen het Nieuwe en het Oude Testament. 

"De bijbel gaat vooral om Jezus" vertelt Lawrence. "Het Oude Testament wijst naar de Messias, de evangeliën omschrijven de Messias en de Apostelen vertellen ons hoe een leven dat draait om Jezus eruitziet."

Meer informatie over de Jesus-Centered Bible is te vinden op de webshop van Lifetree Family.

Bron: Christian Headlines
Foto: Flickr

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons