ISIS strijder ziet Jezus

Voorgenomen moord leidt tot bekering

in Geloven

Vluchtelingen uit Syrië die hun toevlucht hebben gezocht in kampen in de regio zijn daar niet altijd veilig. ISIS strijders die zich als vluchtelingen voordoen, gaan daar met hun verschrikkelijke praktijken door. Daartegenover komen er ook bekeringen voor.

Op haar site schrijft de Amerikaanse organisatie Christian Aid Mission over de onveilige situatie voor vluchtelingen in Libanon. Mensen die het oorlogsgeweld ontvluchten, kunnen in vluchtelingenkampen nog steeds ISIS militanten en strijders tegenkomen. Zij doen zich zelf  als vluchteling voor om mensen te doden en om jonge meisjes te verkopen.

Ondanks het gevaar, is Christian Aid Mission in Jordanië, Turkije en Libanon actief. Met voedselpakketten, medicijnen en andere hulpgoederen helpen zij Syrische vluchtelingen.  De prijs die deze organisatie hiervoor betaalt is groot: vorige maand verloren zij elf medewerkers en een van hun kinderen.

Moordzuchtig plan
Christian Aid Mission maakt ook bijzondere gebeurtenissen mee, zoals de bekering van een voormalige ISIS strijder. Deze man kwam vanuit Noord Syrië naar Libanon om familieleden, die zelf niet in een vluchtelingenkamp wonen, op te zoeken. Deze familieleden waren naar Jordanië gevlucht nadat zij gehoord hadden dat daar christenen waren die hun hulp konden bieden. De betreffende ISIS strijder stond dat niet aan. Hij reisde zijn familieleden achterna met de bedoeling de christelijke hulpverleners te doden.

Bijzondere ontmoeting
Aangekomen in Libanon ging de moslim, wiens naam om veiligheidsredenen geheim wordt gehouden, naar een samenkomst waar hulpverleners bijeen waren. Hij wilde zijn plan daar ten uitvoer brengen. Iets weerhield hem er echter van. In de daarop volgende nacht zag hij Jezus Christus in een droom.

Bekering
In de hierop volgende dag kwam hij terug en vertelde tegenover teamleden over zijn moorddadige plannen en van de droom waarin hij Jezus had gezien. Hij wilde meer over Jezus weten, die hem ervan weerhouden had de hulpverleners om het leven te brengen. Huilend kwam de man tot bekering.

Op zijn beurt biedt de oud-ISIS aanhanger nu vanuit de kerk hulp aan anderen. Hij is erg enthousiast om anderen over zijn nieuwe geloof in Jezus Christus te vertellen, waardoor hij nu zelf ook gevaar loopt.

Bron: Christian Aid Mission

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons