IS kruisigt en onthoofdt 12 christenen

"Ze voelden zich geroepen om het evangelie te delen"

in Christelijk Nieuws

Islamitische Staat heeft eind augustus op brute wijze 12 christenen vermoordt nadat ze hun geloof niet wilden afzweren. Dat meldt Christian Aid Mission deze week.

Onder de doden zijn 11 hulpverleners en een kind van 12 jaar.

De groep bevond zich in een dorpje vlakbij Aleppo in Syrië om hulp te verlenen. Ook wilden ze het geloof delen met de mensen in de omgeving. Begin augustus werd de groep christenen gevangen genomen door IS.
Eind augustus vroegen de IS-militanten of ze het christendom wilden afzweren. De groep gaf aan dat niet te willen doen.

Gekruisigd
De strijders van IS martelden daarom vier christenen uit de groep. Onder deze vier waren een vader en zijn 12-jarige zoon. De vader werd door de IS-militanten onder druk gezet door zijn zoon te martelen. Ook na het afhakken van de vingertoppen van zijn zoon weigerde hij het geloof te verloochenen. Daarop werd hij samen met zijn zoon en twee andere christenen gekruisigd.

De andere acht christenen werden dezelfde dag onthoofd. De leider van het hulpteam vertelt tegen Christian Aid dat de christenen hardop baden tijdens de terechtstelling. "Eén van de vrouwen keek naar boven en ze leek haast te glimlachen terwijl ze Jezus' naam uitsprak."

De leider vertelt ook dat hij de groep aanspoorde om weg te gaan uit het gebied. "Maar ze voelden zich geroepen om het evangelie te delen. Ze zeiden elke weer: 'We willen blijven, dit is wat God van ons vraagt.'"

Bron: Christian Aid

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons