Hoe is het met Asia Bibi?

Week van de Geloofsvervolging

in Christelijk Nieuws

“De kerk in Syrië en Irak staat sterk onder druk. Tegen alle verdrukking in willen gelovigen daar stand houden. De mensen vragen ons om te bidden: voor sterke schouders om het lijden te kunnen dragen," zegt Ruud Kraan over de Actieweek tegen Geloofsvervolging.

Tijdens de actieweek besteden verschillende redacties van de EO aandacht aan het onderwerp.

  • Zo is Jurjen ten Brinke te gast in de uitzending van Geloof en een Hoop Liefde op vrijdag 23 oktober om 17:10 op NPO 2.

  • Dit is de Dag Radio zendt deze week elke dag een portret uit van iemand die wordt vervolgd, waaronder Asia Bibi. Deze vijf portretten en achtergrond info zijn gebundeld in één visual.

  • Zondag 25 oktober is er een speciale kerkdienst in de Jeruzalemkerk in Amsterdam. Deze dienst wordt live uitgezonden om 9:10 op NPO 2. Het thema: ‘Schouder aan schouder’. Hoofdspreker tijdens de dienst is pastor Farouk Hammo uit Bagdad, Irak. Hij vertelt uit eigen ervaring wat het betekent om vervolgd te worden. Ook evangelist Jurjen ten Brinke en dominee Bas van der Graaf leveren een bijdrage aan de dienst.

Asia Bibi
Asia Bibi kreeg de doodstraf vanwege godslastering, maar ging in hoger beroep. 'Het gaat heel wisselend met haar', aldus Richard Groenenboom, die haar destijds bezocht in de gevangenis. 'Er wordt veel druk op haar uitgeoefend om zich tot de islam te bekeren. Pakistan zal haar niet ter dood durven brengen, maar durft het ook niet aan, haar vrij te laten.'

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons