"God, kon u hem niet redden?"

Sijmen heeft vragen aan God na overlijden kleinzoon

in Mediatips

Op 17-jarige leeftijd overlijdt de vrolijke Sijmen. Het is een ingrijpende gebeurtenis in de hechte en gelovige familie Langeraap. Het gemis is groot maar gelukkig vindt de familie veel steun bij elkaar. In Geloof en een Hoop Liefde vertellen familieleden hoe ze omgaan met de rouwverwerking.

"Ze hebben de verkeerde Sijmen opgehaald" was de gedachte van Sijmen senior, de opa van de overleden Sijmen. Gedurende zijn leven is Sijmen sr. al verschillende keren aan de dood ontsnapt. Maar dat zijn kleinzoon al zo jong overlijdt kan hij niet begrijpen: "Ik heb verschillende kansen in het leven gehad. En ik had momenten waarin ik ternauwernood aan een auto-ongeluk ontsnapte. Maar de jonge Sijmen heeft géén kans gehad. God, waar was u nu? Kon u hem niet redden?"

Overlijden
Als de vrouw van Sijmen sr. op 66-jarige leeftijd overlijdt heeft hij daar, ondanks zijn verdriet, vrede mee: ze had een chronische longziekte, zat aan de zuurstof en kon niet meer verder. Maar toen kleinzoon Sijmen op 17-jarige leeftijd overleed was dat gevoel compleet anders. "Ik heb toen zo op mijn donder gekregen. Ik ben een jaar niet naar de kerk geweest. Ik kon het gewoon niet begrijpen. God, waar was u nu? Kon u hem niet redden? Ik zag mijn ei je eigen kinderen ook zo in elkaar storten." Toch hield Sijmen sr. zich groot, hoe lastig dat ook was. Nu wil hij er vooral voor de andere kleinkinderen zijn en probeert hij het mooiste uit het leven te halen.

Brandende braamstruik
Toen Sijmen sr. meerdere keren aan de dood ontsnapte merkte hij dat God steeds bij hem was. Zo had hij een heftige vergiftiging aan zijn arm waarna de dokters hem twee keuzes gaven: of zijn arm moest geamputeerd worden of hij zou het niet overleven. Maar toen kwam zijn grootvader langs die zei dat hij de Heer gesmeekt had om genezing. En… wonder boven wonder genas Sijmen sr.

Op een later moment in Sijmens leven lag zijn vrouw in coma. "Opeens schrok ik omdat ik vanuit het niets hele mooie muziek hoorde. Ik keek of de televisie aan stond, maar nee, niks stond aan. Ik riep mijn kinderen maar die hoorden niks. Het is dus echt hemelse muziek geweest. Vanaf toen kon ik een brandende braamstruik ineens ook geloven."

Bekijk het fragment uit Geloof en een Hoop Liefde waarin Sijmen sr. vertelt over het overlijden van zijn kleinzoon. Hoe gaat Sijmen ermee om dat hij zoveel kansen heeft gehad, terwijl zijn kleinzoon op 17-jarige leeftijd al overleed?

"Het leven is mooi, als je het maar zien wilt."

Bekijk het fragment uit Geloof en een Hoop Liefde

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons