Glansrol voor Nieuwe Testament

Een aantrekkelijke manier om Bijbel te lezen

in Geloven

Vanaf vandaag ligt het vervolg op de 'Jezus! Glossy' in de winkel. In de 'Bijbel - Nieuwe Testament Glossy' is op glimmend papier het volledige Nieuwe Testament gedrukt.

Vorig jaar kwam uitgever Lente Media met de Jezus! Glossy op de proppen. Dat magazine deed behoorlijk wat stof opwaaien binnen christelijk Nederland. Nu hebben de uitgevers zich gewaagd aan het best verkochte boek ter wereld - de Bijbel. Maar dan natuurlijk in glossy-vorm.

Verfrissend
Voor de duidelijkheid: ja, de uitgevers hebben écht het volledige Nieuwe Testament in een glossy gestopt. Voor de tekst is de vertaling van Het Boek gebruikt. Met meer dan 350 pagina’s is het een stevig boekwerkje. Toch weerhield dit er ons niet van om onderuitgezakt te genieten van de rijke illustraties en verhalen.

De glossy is door de vormgeving erg geschikt om lekker doorheen te bladeren. Er staan sprekende afbeeldingen met bijbelteksten in, die uitnodigen om de gedeeltes eromheen te lezen. En wees nou eerlijk, als christen ben je met de meeste verhalen uit het Nieuwe Testament bekend. Juist door dat feit is de glossy-leeservaring verfrissend.

Tussen de 'Happinez' en 'Autoweek'
Maar de glossy is zeker niet alleen voor christenen. Doordat de glossy in het tijdschriftenrek van elke bekende supermarkt ligt bereikt het een groot publiek. In het voorwoord wijst de uitgever erop dat voorkennis bij de bijbel niet noodzakelijk is. De korte inleidingen op ieder bijbelboek wijzen je de weg.

Er wordt in de glossy verder geen uitleg gegeven rondom de bijbelteksten. Volgens Peter van Dijk, een van de initiatiefnemers van de glossy, is dat een bewuste keuze. In de Trouw vertelt hij: "als we ervoor hadden gekozen om er artikelen bij te doen, zou een drijfveer of stroming zichtbaar zijn geworden. Dat is onvermijdelijk. Dan zou het tóch over theologie zijn gegaan en dat wilden we voorkomen."

Peter van Dijk geeft in een vorig interview op EO Geloven aan dat hij met de glossy twee doelen heeft. "We bereiken een groter publiek met de Bijbel en we hopen de mensen die de Bijbel heel goed kennen te verrassen met deze opmaak."

Kijkje in Korinthe
Met je smartphone in de hand open je de Bijbel op een vernieuwende manier. De glossy is namelijk nauw verbonden met de gratis bijbehorende app. In die app kun je met de camera pagina's tot leven wekken. Zo kun je bij de brief van Paulus aan de gemeente in Korinthe opeens 360 graden door de Griekse stad draaien. Met video's en muziek krijgt de glossy een nieuwe dimensie.

Al met al biedt de Bijbel - Nieuwe Testament voor de 'ervaren' christen en voor de geïnteresseerde leek een mooie leeservaring. Door de aantrekkelijke glossy-vorm is het leuk om cadeau te geven.

Vanaf vandaag is de Bijbel - Nieuwe Testament Glossy te koop voor €15,- in tijdschriftenwinkels, boekhandels en supermarkten.

Tekst: Boaz van der Burg

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons