Geestdrift Festival: schoonheid en zingeving

Theater, singer-songwriters, traditie, eigenzinnigheid én speciaalbier

in Mediatips

Wie is er niet druk? Druk met studie, baan, relaties of kinderen. Veel mensen concluderen dan ook dat er te weinig tijd is voor schoonheid, zingeving, stilte en kunst. Daarom is er het Geestdrift Festival. Laat jij je uitdagen om die persoonlijke zoektocht naar zingeving en schoonheid aan te gaan?

Ook dit jaar is de mooie oude Janskerk in Utrecht de plek waar het derde Geestdrift Festival plaatsvindt.

Verzet
Thema dit jaar is ‘verzet’. Verzet kent vele vormen. Wat zijn de bronnen van verzet anno 2015? En waar is het front? Een gevarieerd middag- en avondprogramma bomvol muziek, lezingen, kunst en discussies kenmerkt het festival.

Hebe Kohlbrugge
Een aantal opvallende namen: Rogier Pelgrim en Mevrouw Tamara openen het festival met covers van popnummers over verzet. De 101-jarige verzetsheldin Hebe Kohlbrugge zal vertellen over haar ervaring met verzet. Ernst van den Hemel is er om te spreken over Calvijn en verzet. Dan Smith, ook bekend als The Listener, brengt zijn spoken words ten gehore.

‘’Elk najaar trekken de geestdriftigen richting de prachtige Janskerk in Utrecht om daar verrast, ontroerd, geraakt en ontwapend te worden. Dus: Laat de geest in je los en zorg dat je erbij bent.’’

  • Tip: Hebe Kohlbrugge was dit jaar te gast bij het EO-programma 'De Kist', kijk de uitzending hier terug.

Foto's | geestdriftfestival.nl 

 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons