Gebed gevraagd na inval bij christelijk televisiestation

Apparatuur is in beslag genomen

in Mediatips

‘Een misvatting, een incident.’ De aanhouding van hoofdredacteur Farid Samir en de inbeslagname van apparatuur van de christelijke televisiezender Sat7 in Caïro, berust volgens Rachel Fadipe op een misverstand, schrijft het ND.

Fadipe, directeur van de christelijke zender Sat7 in Groot-Brittannië, reageert geschokt op de aanhouding van haar Egyptische collega zaterdag door de autoriteiten. Farid Samir werd zes uren verhoord door het departement voor censuur. Tegen hem zijn vier aanklachten ingediend, omdat Sat7 niet over de vereiste vergunningen zou beschikken. De apparatuur, waaronder camera’s en computers, is in beslag genomen. Het maken van uitzendingen is daarmee vrijwel onmogelijk.

Op de site riep Sat7 op tot gebed. "Laten we ons verenigen in gebed, zodat onze bediening doorgang kan vinden en we ons land in liefde kunnen blijven dienen."

Sat7 in Egypte liet in een verklaring weten legaal te opereren, schrijft het ND. Het Egyptische kantoor is geen omroep, maar een productiebedrijf. ‘Onze activiteiten worden uitgevoerd onder wettelijk toezicht van de Koptisch Evangelische Kerk, maar onze dienstverlening wordt door alle kerkelijke denominaties in Egypte gesteund’, staat in de verklaring. ‘Alle aanklachten berusten op een gebrekkige of onjuiste informatie.’

Toch houdt het departement voor censuur alle apparatuur in beslag, zolang het onderzoek niet is afgerond.

Lees verder bij het ND

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons