Eén nieuwe bijbel per seconde

Chinese drukpers op volle toeren

in Geloven

Bij de enige Chinese drukkerij die ze mag drukken, Amity Printing, rollen de bijbels in enorme hoeveelheden van de band. De machine die 70 bijbels per minuut kan drukken produceerde vorig jaar maar liefst 14 miljoen complete bijbels. In totaal heeft Amity Printing al 130 miljoen bijbels gedrukt.

De voorzitter van de raad van bestuur van Amity Printing, liet in 2010 al weten dat het Chinese bedrijf wereldwijd het grootste aantal Bijbels drukt. Dagblad Trouw meldt dat er op dit moment elke seconde een Bijbel gedrukt wordt. Amity Printing bedient niet alleen de Chinese markt: de Bijbel wordt in meer dan 50 talen gedrukt, waaronder Engels, Frans, Spaans, Mandarijn Chinees, etnische Chinezen talen en braille. Sinds de oprichting in 1988, houdt het bedrijf zich uitsluitend bezig met het drukken van dit boek. 

Overheidssteun
Om het werk van de drukkerij te vergemakkelijken, krijgt het vrijstelling van verschillende soorten belastingen. Hierdoor is het bedrijf in staat bijbels van dezelfde kwaliteit te produceren als andere bedrijven, maar ligt de kostprijs vijf maal lager. In China zijn bijbels alleen te koop in boekwinkels die aan een kerk verbonden zijn.

De keerzijde
De kerk in China is groot, groeit als kool en heeft in de loop van de tijd meer vrijheid gekregen. Toch betekent dit niet dat de kerk volledig geaccepteerd is. Geloofsvervolging bestaat nog steeds in China.

Bron: http://www.sbch.clSociedad Bíblica Chilena

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons