De val van Aantjes

Bekijk de tweedelige serie over Willem Aantjes

in Mediatips

Voormalig leider van het CDA Willem Aantjes is donderdag 22 oktober overleden. Aantjes (92) was van 1959 tot 1978 lid van de Tweede Kamer, eerst namens de ARP en daarna voor het CDA. De EO maakte in 2013 een tweedelige serie over hem.

Willem Aantjes, de 'machtigste man van Nederland' komt dramatisch ten val als bekend wordt dat hij in de oorlog diende bij de Duitse SS. Wie had dat verwacht van deze gereformeerde man uit de Alblasserwaard, die als mede-oprichter van het CDA uiterst betrouwbaar te boek stond?

Daags na zijn val rijzen er twijfels… Kloppen de beschuldigingen of zijn er spelletjes gespeeld? Wie heeft belang bij zijn politieke einde en wat is er achter de schermen bekokstoofd?

De tweedelige serie 'De val van Aantjes' vertelt het dramatische verhaal van de opkomst en ondergang van CDA-politicus Willem Aantjes. De EO maakte in 2013 de serie 'De val van Aantjes'.  Bekijk de twee afleveringen hieronder.

Bekijk 'De val van Aantjes' Aflevering 1

Bekijk 'De val van Aantjes' Aflevering 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons