"De opwekking begint in Irak"

Pastor Farouk Hammo blijft zijn kerk in Irak trouw

in Christelijk Nieuws

Hij groeit op in turbulent Irak, studeert theologie in Australië en wordt jaren later door God teruggeroepen: Farouk Hammo is nu pastor van een kerk in Bagdad. Hij blijft, ondanks de terreur en het geweld. Iedereen is welkom in zijn kerk. Hammo herkent in de profetie van Jesaja 19 zijn land Irak. Hier begint de grote opwekking.

"Ik ben er van overtuigd dat God een plan heeft met Irak. Wat nu gebeurt is nog maar het begin." zegt Farouk Hammo. "Ik geloof dat Jesaja 19 vervuld gaat worden: Irak is het land waar Gods opwekking begint. Irak zal een land zijn waar zegen vanuit gaat."

Zware tijden
Tegelijkertijd beleeft de kerk in Irak zware tijden. De terreurdreiging is groot. Bekijk de video waarin Farouk vertelt hoe hij hier mee omgaat:

Meer over Farouk Hammo
In zijn jeugd ontmoet Farouk voorganger Andrew White. White is pastor van een kerk in Bagdad en moedigt Farouk aan om theologie te studeren. Als Farouk in 1990 vanuit Australië terug naar Irak wil, kan dat niet meer. In Australië diende hij een Arabische kerk.

In 2010 gaat hij wel terug naar Bagdad, waar hij als pastor aan het werk gaat. Het was voor 2003 één van de grootste kerken met meer dan 1000 leden, maar nu zijn er nog maar 200 over, door vervolging en sektarisch geweld.

Onder zijn leiding begint de kerk vervolgde christenen te helpen met eten, kleding, counseling, e.d.  Hij noemt het dienen vanuit een 'vurige oven'. De overheid is overweldigd door de hoeveelheden vluchtelingen en verwelkomt hulp van kerken en dus ook de hulp van Farouk.

Videobeelden Irak: Living Image

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons