Christelijk ziekenhuis voor Pakistaanse moslims

“God gaf mij hier de visie voor.”

in Christelijk Nieuws

Predikant Saleem Massey ontving 26 jaar geleden een bijzondere visie. Hij wilde 12 kerken stichten, een Bijbelschool starten en een ziekenhuis beginnen. Inmiddels heeft hij 16 kerken gesticht, was hij grondlegger van meerdere scholen en werkt hij nu aan de voltooiing van zijn opdracht met de bouw van een ziekenhuis.

Eerste bouwactiviteiten van start gegaan
Ten zuiden van Lahore bevinden zich veel arme dorpen waar geen medische hulp geboden wordt. Om in deze behoefte te voorzien, heeft Saleem Massey een stuk grond gekocht waar het ziekenhuis gebouwd gaat worden. Inmiddels is met de bouw van de muur gestart die het ziekenhuis zal omringen.

Gratis medische hulp
Het is de bedoeling van Massey om arme mensen gratis medische behandelingen aan te bieden. Door  goede zorg te geven wil hij de moslimgemeenschap met Jezus Christus in aanraking brengen. In het christelijke ziekenhuis zullen 100 bedden beschikbaar komen. Ondanks dat het ziekenhuis een nadrukkelijk christelijk karakter krijgt, is er in het ziekenhuis plaats voor zowel christelijke als islamitische artsen.

Verleende medische zorg
Hoewel het ziekenhuis er nog niet staat, is er door het toekomstige ziekenhuis al wel aan arme mensen medische zorg geboden. Begin dit jaar werden er 381 patiënten behandeld. 125 van hen waren oogpatiënt.  

Tegenwerking
Bij de realisatie van andere projecten heeft Massey soms met forse tegenwerking te maken gehad. De islamitische oppositie in Ladi Village dwong hem bijvoorbeeld een aantal jaar geleden met de bouw van een kerk te stoppen. Men wilde niet dat er christelijke kerken in islamitische dorpen gebouwd werden. Om dit toch voor elkaar te krijgen heeft hij twee jaar lang rechtszaken aangespannen. Op de dag waarop hij drie e-mails vanuit Amerika en Australië kreeg dat er voor deze zaak gebeden werd, ontving hij toestemming van de rechtbank om de kerk te bouwen.

Voor zover bekend ondervindt het ziekenhuisproject deze tegenwerking niet. Lokaal, nationaal en internationaal is er daarentegen belangstelling voor dit project.

Bron: Godreports.org

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons