Candle: eerste christelijke bladenkiosk

"Alleen het overleg over de oceaan wil nog niet zo vlotten"

in Mediatips

Voor een klein bedrag per maand de beste artikelen uit de christelijke journalistiek lezen zonder direct aan dure abonnementen vast te zitten? Dit kan straks met Candle, waar tientallen christelijke magazines hun beste content online of in de app beschikbaar stellen.

Zeker twintig christelijke bladen doen mee aan de online bladenkiosk Candle. Candle gaat pas op 1 januari 2016 open voor publiek,maar maakte vandaag de deelnemende namen bekend:

Beam, Belle, Clink, De Nieuwe Koers, De Oogst, Elisabeth, Gezinsgids, Idea Spektrum (Duits), Israel & de Kerk, Israel Actueel, Israel Today, Jente, Opwekking Magazine, Profetisch Perspectief, Sophie, Thuis, EO Visie, Weet Magazine, Zoeklicht en Zomer.

Verlanglijstje
Wijnand Voogdt, projectleider van Candle, verwacht dat daar de komende maanden nog zo'n vijf bladen bij komen. "We hebben nog wel een paar namen op ons verlanglijstje. Zo hopen we ook vertaalde artikelen van het engelstalige blad Christianity Today te gaan publiceren, maar het overleg over de oceaan wil nog niet zo vlotten."

Behoefte
Voogdt denkt dat Candle in een behoefte voorziet. "Met Candle hopen we iets goed te doen voor de lezer én voor de uitgever. De lezer krijgt artikelen uit allerlei bladen, die prettig leesbaar zijn op elk online apparaat, voor een behapbare prijs. Dat is een vorm die past bij deze tijd. Voor de uitgevers is Candle een kans om veel mensen te laten zien hoe goed hun blad eigenlijk is en tegelijkertijd een extra inkomstenstroom op te bouwen."

Abonnees betalen € 2,95 per maand en krijgen daarvoor maandelijks ruim 70 artikelen uit de christelijke journalistiek, te lezen via de website of de app.

Bron: Candle/IKON

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons