Bidden voor VW

Initiatief van christen medewerkers

in Geloven

Een groep christelijke medewerkers van Volkswagen is met het initiatief gekomen om dagelijks voor het bedrijf te bidden. Als reminder ontvangen de deelnemers om 12.00 uur een herinnering op hun smartphone.

Het is middag, bid nu
Volgens Peer-Detlev Schladebusch, geestelijk raadsman bij Volkswagen, zijn veel medewerkers van Volkswagen erg aangedaan door de krantenkoppen over de problemen van VW. Deze problemen zijn het gevolg van de sjoemelsoftware waar veel auto's van VW mee werden uitgerust. Christelijke medewerkers hebben nu het initiatief genomen om dagelijks voor de 600.000 medewerkers te bidden. Ook wordt er gebeden voor de leiding van het bedrijf, zodat er goede beslissingen worden genomen. Het initiatief heeft de naam “C’est midi, priez maintenant” (Het is middag, bid nu) meegekregen.

Dagelijkse herinnering
Dagelijks ontvangen de deelnemers een herinnering op hun telefoon om minimaal drie minuten te bidden. De gebedsoproep zal ook naar werknemers van andere Duitse automerken verzonden worden. In het verleden is er een vergelijkbare gebedsactie gehouden bij Opel.

Bron: http://protestinfo.ch foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons