100.000 euro binnengehaald voor geloofsprojecten

Crowdfunding voor projecten met geloof of zingeving

in Geloven

De crowdfundingwebsite geloofinjeproject.nl, waar projecten worden opgestart die te maken hebben met geloof of zingeving, heeft in een jaar tijd 100.000 euro aan donaties binnengehaald.

Dat maakten de coördinatoren deze week bekend, aldus het Nederlands Dagblad. Begin juli stond de teller nog op 60.000 euro. Op de website kunnen organisaties ‘levensbeschouwelijke en religieuze projecten’ starten. De benodigde bedragen voor projecten liggen tussen de enkele honderden en enkele duizenden euro’s. Iedereen die een steentje bij wil dragen, kan financieren. De initiatiefnemer betaalt eenmalig 75 euro om een project te betalen en 5% van de opbrengst als de actie slaagt.

Afgelopen jaar werden er diverse projecten afgerond. Zo wordt nu onder andere gestart met een nieuwe buurtkerk in Den Haag, dansworkshops in kerken en extra ondersteuning voor stichting Present. Op dit moment kan gedoneerd worden op 8 lopende projecten.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons