Wie is God?

Levensles over de kernvraag van het geloof

in Geloven

Wereldwijd zijn er ontelbaar veel mensen die geloven in een hogere macht. Moslims, Joden, Hindoes, christenen, etc. Maar als God bestaat, zijn we dan afhankelijk van de mening van anderen om iets over hem te weten te komen? Wie is God eigenlijk?

Hoe denk jij over God? In de Bijbel lijkt God zelf aan het woord te zijn. Hoe komt hij daarin naar voren? Is god een onpersoonlijke kracht? Of moeten we hem zien als een oude, wat bozige man, die klaar staat om iedereen met het oordeel te treffen? Of is hij de verpersoonlijking van de liefde, zoals je ook wel hoort zeggen? En hoe zit het dan met Jezus, die in de Bijbel zo'n grote plaats inneemt?

Hoe vind je op de zee van meningen je koers? Klakkeloos anderen nalopen? Of zelf ontdekken hoe het zit? Kan God zich niet even voorstellen?

In deze levensles wordt het meest kenmerkende dat God in de Bijbel over zichzelf meedeelt op een rij gezet. Het gaat niet over theologische leerstellingen, maar om God zelf. Wie is hij? Hoe is hij nu echt? Ontdek of dat overeenkomt met jouw godsbeeld? 

Ontdek het zelf, start een queeste, een persoonlijke zoektocht naar God.

Kan je leven onveranderd blijven als je hem persoonlijk leert kennen? Reken ondertussen ook af met karikaturen en stereotiepe voorstellingen van God en het christelijke geloof.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons