'Vluchtelingenbeleid discriminerend voor christenen'

Syrische christenen mijden VN kampen

in Christelijk Nieuws

De aartsbisschop van Canterbury, Justin Welby, heeft de Britse premier David Cameron gewaarschuwd voor zijn vluchtelingenbeleid. Welby is bang dat christelijke vluchtelingen benadeeld worden in hun kans om naar het Verenigd Koninkrijk te gaan.

De aartsbisschop sprak David Cameron tijdens een privébezoek vorige week, meldt de Britse krant The Telegraph. Het Verenigd Koninkrijk vangt de komende vijf jaar 20.000 vluchtelingen op uit VN kampen in Syrië en omliggende landen. Volgens de aartsbisschop vermijden christenen deze kampen juist omdat ze bedreigd worden door Islamitische groepen in de kampen. Als Cameron alleen vluchtelingen uit VN kampen opvangt worden christenen sterk benadeeld.

"Wat is het regeringsbeleid om vluchtelingen buiten deze kampen te helpen?" aldus Welby. Christelijke vluchtelingen zoeken nu voornamelijk onderdak in huizen, kerken en bij buren en familie.

De uitspraken van Welby worden ondersteund door 14 andere religieuze organisaties. “Veel regeringen, waaronder die van de VS en van het Verenigd Koninkrijk, blijken niet bereid te zijn om te voorzien in de evacuatie van religieuze minderheden. Ondanks het aanbod van particulieren, liefdadigheidsinstellingen en kerken om de kosten van de opvang te dekken.”

Meer informatie over het gesprek tussen Cameron en Welby is niet naar buiten gebracht.

 

Bron: The Telegraph
Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons