Vis, zee en God

Week 37: Geloof en een Hoop Liefde in Katwijk

in Mediatips

Komende week is Geloof en een Hoop Liefde te gast in Katwijk. Op zoek naar bijzondere ontmoetingen, karakteristieke dorpsverhalen, stadse tradities en natuurlijk: geloof, hoop en liefde.

In het noordwesten van Zuid-Holland ligt Katwijk. Katwijk is vis en vis is Katwijk. Maar het is ook één van de plaatsen in Nederland waar het geloof sterk aanwezig is. Een plek waar de mensen wekelijks kerken. Waar de zondag een oase van rust is. Net als in Volendam en Urk. Zou dat misschien aan de vis liggen? Deze week is Katwijk de locatie voor Geloof en een Hoop Liefde.

Hella, Kefah, Mirjam en Herman gaan in gesprek met bekende en onbekende dorpsbewoners. Op zoek naar Katwijkse families en tradities. Naar bijzondere verhalen en naar Geloof, Hoop en Liefde. Zo ontmoet Herman de ‘eigenzinnige’ vissersfamilie Schuitemaker en ontdekt hij hoe groot de betekenis van het geloof in Katwijk is. Kefah gaat, zoals veel Katwijkers, de zee op om te ontdekken waar het hart van de Katwijkers ligt. Maar het zeeleven lijkt voor hem toch niet helemaal weggelegd. Terug op het vaste land vraagt hij zich af waarom God zoveel betekenis heeft voor de Katwijkers. En waar liggen de Katwijkers eigenlijk wakker van?

Er zijn nog veel meer bijzondere ontmoetingen in Katwijk. Op het strand, bij de surfers op zee, bij de bloemenveiling en in het ziekenhuis: het is duidelijk dat Katwijk veel prachtige ontmoetingen biedt.

Geloof en een Hoop Liefde is te zien op maandag t/m vrijdag om 17.10 uur op NPO 2.

In Geloof en een Hoop Liefde gaan Herman Wegter, Mirjam Bouwman, Hella van der Wijst en Kefah Allush op zoek naar karakteristieke dorpsverhalen, stadse tradities, de rol van het christelijk geloof en bijzondere mensen. Elke week bezoeken ze een andere plaats. Deze week is Katwijk aan de beurt.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons