"Syrische christenen opvangen in Twente"

Voorstel afgewezen door COA: geen onderscheid in land van herkomst of geloof

in Christelijk Nieuws

Constantijn Abdo, pastoor van de Syrisch-orthodoxe St. Petrus en Pauluskerk in Enschede, geeft aan uitsluitend Syrisch-orthodoxe christenen te willen opvangen in Enschede om daarmee een enorme toename van het aantal asielzoekers te voorkomen. Het COA geeft aan niet te voorzien in een voorkeursbehandeling.

“Het is onbespreekbaar dat Syrisch-orthodoxe christenen met voorrang worden ondergebracht. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) zal nooit onderscheid maken in land van herkomst of geloof” zegt Jan Willem Anholts, persvoorlichter van het COA, in Tubantia.

Pastoor Abdo geeft aan dat er in Twente een grote gemeenschap van Syrisch-orthodoxe christenen is. Nieuwkomers willen er graag komen wonen. "Als je ze direct tot de 600 bewoners van het azc laat behoren, voorkom je dat je naast dat aantal nog eens veel Syrische christenen moet opvangen." Pastoor Abdo is bang voor een grote hoeveelheid asielzoekers in Enschede, meer dan de stad aan kan, en heeft de wethouder op het probleem gewezen.

Het COA wijst het voorstel af en geeft aan in haar beleid geen voorkeursbehandeling te voorzien: "We maken geen onderscheid naar land van herkomst of geloof. Een azc reserveren voor één bepaalde doelgroep, dat gaan we niet doen."

Bron: Tubantia
Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons