Poging om 'wereldrecord bijbellezen' te vestigen

Non-stop lezen uit de Bijbel in Gewone Taal

in Geloven

In de week van 24 tot 28 oktober wordt er een poging gedaan om het wereldrecord bijbellezen te vestigen. “We hebben inmiddels zo’n honderd aanmeldingen van mensen die tien minuten willen lezen, maar we kunnen zeker nog mensen gebruiken” aldus Ab Mulder, één van de organisatoren.

Non-stop
Tussen zaterdag 24 oktober en dinsdag 28 oktober wordt de hele bijbel non-stop hardop voor gelezen. Dat gebeurt in de kapel van het Savelbergklooster in Heerlen. Voor deze recordpoging is de bijbel opgedeeld in 582 blokjes van ongeveer tien minuten. Het is de bedoeling dat de lezers een euro per minuut betalen of aan sponsorgeld meebrengen. De opbrengst is bestemd voor Serious Request dat eind van het jaar in Heerlen het bekende 'glazen huis' neerzet. De recordpoging is één van de acties die door de kerken in Parkstad zijn georganiseerd in het kader van Serious Request. Mulder: "Als alle te lezen bijbelgedeelten gesponsord worden dan levert het lezen dus een mooi bedrag van € 5.820 euro op".

Meelezen
De bijbel wordt dus in één keer gelezen. Niet alleen overdag maar ook in de nachtelijke uren. Mulder: “En vooral dat lezen ’s nachts is natuurlijk een uitdaging. We hopen dat groepen zich willen aanmelden, bijvoorbeeld  van een school of van een vereniging, club of organisatie. Maar ook individuele lezers zijn natuurlijk van harte welkom. Er is altijd iemand van de organisatie aanwezig en ook andere lezers zijn aanwezig. En hopelijk ook wat publiek. Het is dus eigenlijk best een gezellige activiteit, want er gebeurt achter de schermen van alles. In de ruimte waar gelezen wordt is het uiteraard stil, maar er wordt om het lezen heen ook gezorgd voor een goede sfeer en verzorging." Er wordt gelezen uit de Bijbel in Gewone Taal, 

Marathon
De marathonlezing start zaterdag 24 oktober om 9.30 uur met een korte viering en vanaf 10.00 uur wordt er non-stop gelezen. Die avond gaat de wintertijd in, dus de lezers hebben een uurtje extra. Woensdagmorgen 28 oktober om 10.00 is de afsluiting met een korte viering.  

Voor meer informatie en aanmelding: Raad van Kerken Parkstad 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons