Paus dineert liever met daklozen in VS

Paus laat diner met politici schieten tijdens zesdaagse bezoek

in Christelijk Nieuws

Het bezoek van de Paus aan Cuba en de Verenigde Staten zet miljoenen mensen in beweging. De katholieke kerken in de VS luidden allemaal hun klokken, de paus zal 1,5 miljoen mensen toespreken tijdens een open mis in Philadelphia en er staan belangrijke toespraken en ontmoetingen op het programma.

Het is de vierde keer dat een paus de Verenigde Staten aandoet. Voor paus Franciscus is het de eerste keer. Gisteren werd hij verwelkomd door president Obama en diens familie. De twee spreken elkaar vandaag in het Witte Huis. In totaal blijft Franciscus zes dagen in de VS waarbij onder meer een toespraak aan het Congres en de Verenigde Naties op het programma staan. 

De 78-jarige leider van de Rooms-Katholieke Kerk zal de Amerikanen wijzen op hun macht en rijkdom. Dat moeten zij aanwenden om de mensheid te dienen, aldus de paus. Zijn kritiek op het kapitalisme is volgens hem niets nieuws. De paus vindt dat vergeving en zorg voor de armen centraal staan.

Daarnaast zal de paus donderdag dineren met 300 daklozen in een tent buiten de St Patrick Catholic Church. Verschillende media berichten daarover nadat de paus een uitnodiging voor een maaltijd met vooraanstaande politici uit Washington heeft laten schieten. De voorbereidingen voor de maaltijd zijn al in volle gang.

Het bezoek van de paus gaat samen met een groot aantal veiligheidsmaatregelen. Dankzij de extra maatregelen bij postbedrijven als UPS lijkt het er op dat zelfs de levering van de nieuwe iPhone 6s moet wijken voor de paus. Een aantal inwoners van Philadelphia en New York zullen enkele dagen langer moeten wachten op hun nieuwe telefoon.

Bron: ANP, Mashable en USA Today

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons