Paus: "Dakloosheid moreel onaanvaardbaar"

"Leefomstandigheden vluchtelingen dezelfde als die van Christus"

in Christelijk Nieuws

Paus Franciscus heeft tijdens een bezoek aan een opvangcentrum, op korte afstand van het Capitool, de dakloosheid aangeklaagd. Franciscus zei er dat er in onze samenleving niet langer een maatschappelijke of morele rechtvaardiging kan bestaan waarom er nog steeds mensen dakloos zijn.

"Dakloosheid is een onrecht. Het zou ons goed doen, indien wij ons allen de vraag stellen waarom deze broeders en zusters dakloos zijn. Waarom hebben zij geen onderdak". De paus vertelde dat deze levensomstandigheden verwijzen naar Christus, "die in een stal werd geboren. God laat mensen ook in deze omstandigheden niet in de steek."

"Jezus identificeert zich met de slachtoffers van onrecht en nodigt mensen uit om medelijden te hebben en dienstbaar te zijn voor elkaar. In het gelaat van deze mensen klopt Jezus opnieuw aan onze deur. Voor God bestaat geen verschil tussen mensen die arm of rijk zijn. Bij het gebed is geen onderscheid tussen mensen van eerste of tweede rang. Daar heerst slechts broederlijkheid." 

Paus Franciscus gaf al eerder aan dat hij graag met daklozen tijd doorbrengt. Zo liet hij een diner met politici schieten om samen met daklozen aan tafel te gaan. 

Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons