Patriarch roept Syrische christenen op te blijven

Duizenden jonge christenen ontvluchtten Syrië en Irak

in Christelijk Nieuws

De Grieks-katholieke patriarch Gregorios III Laham roept Syrische christelijke jongeren op om het land niet te verlaten. Dat schrijft hij in een open brief aan katholieke jongeren in het Midden-Oosten.

"De bijna massale immigratiegolf van jongeren, in het bijzonder in Syrië maar ook in Libanon en Irak, breekt mijn hart" schrijft de in Syrië wonende patriarch. De massale 'emigratietsunami' bedreigt de aanwezigheid van christenen in Syrië. Hij vraagt jongeren om na te denken over de toekomst van de kerk in het Midden-Oosten en moedigt aan om te blijven. "Wees geduldig! Blijf voor uw kerk, uw vaderland, voor Syrië en voor zijn toekomst! Blijf!"

Volgens schattingen hebben sinds 2011 al 450.000 van de in totaal 1,17 miljoen christenen het land verlaten. In Irak wonen er van de oorspronkelijke 1,5 miljoen christenen nog ongeveer 300.000. Dit aantal daalt nog steeds.

Gregorios III Laham is geestelijk leider van de Melkitische Grieks-katholieke Kerk.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons