'Parkeergeld betalen op zondag is tegen het geloof'

Nu ook betalen bij ziekenhuisbezoek

in Christelijk Nieuws

De fractie van de SGP heeft vorige week aandacht gevraagd voor Edese christenen. Zij willen vanwege hun geloofsovertuiging geen geld uitgeven op zondag, ook niet aan parkeren bij het ziekenhuis.

Sinds kort moeten bezoekers van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede ook op zondag betalen voor een plekje op het parkeerdek voor het ziekenhuis. Bij vrijwel elk ziekenhuis in Nederland geldt betaald parkeren, maar christenen uit Ede hebben daar moeite mee.

'Principiële problemen'
De lokale fractie van de SGP, die daar verschillende vragen over stelt aan het college van B en W, geeft aan dat 'een deel van de bezoekers van het ziekenhuis principiële problemen heeft met commerciële activiteiten op zondag. En daarmee ook met het betalen van parkeergeld.' Raadslid Pieter Kool vraagt het college of er een oplossing is voor deze groep burgers.

Overlast
Kool geeft verder aan dat als het parkeergeld op zondag gehandhaafd blijft, er meer geparkeerd zal worden in de omgeving van het ziekenhuis. Hij vreest dat er daardoor overlast zal ontstaan voor de omwonenden.

Op zijn blog schrijft Marco van der Straten hierover: 'Het is voor sommigen een lastig dilemma. Iedereen zal moeten afwegen wat zwaarder weegt: op zondag een zieke bezoeken en dan maar een paar euro parkeergeld betalen óf buiten het parkeerterrein overlast veroorzaken of de zieke op zondag alleen laten'.

Marco vervolgt: 'Er wordt op christenen vaak – al dan niet terecht – een beroep gedaan om begrip op te brengen voor andersdenkenden. Ik denk zeker dat het christenen siert als ze de minste durven zijn. Maar begrip hebben voor elkaar betekent ook ruimte laten bestaan voor christenen om de zondag in te vullen zoals zij dat willen. Voor mensen die willen winkelen. En voor hen die de zondag strikt apart houden voor God en gezin. De gemeente Ede kan vast een passende oplossing bedenken om kerkgangers in alle rust naar de kerk te laten gaan, zonder dit op de spits te drijven. Er zijn vandaag-de-dag tenslotte vraagstukken die meer aandacht verdienen, dan parkeren op de dag des Heren.'

Lees de hele blog van Marco van der Straten hier

Bron: De Gelderlander

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons