'Over 25 jaar bestaat Israël niet meer'

Nethanyahu vreest voor de veiligheid van zijn land

in Christelijk Nieuws

Over 25 jaar bestaat Israël niet meer. Dat heeft de hoogste leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, in een toespraak gezegd, meldden Iraanse staatsmedia donderdag. ,,Ik zeg (tegen Israël) dat ze het eind van deze 25 jaar niet zullen meemaken'', zei Khamenei volgens CNN.

Iran sloot eerder dit jaar een deal met zes wereldmachten over zijn kernprogramma. De Republikeinse Partij in de Verenigde Staten en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu hebben scherpe kritiek geuit op het akkoord, omdat daardoor de veiligheid van Israël in gevaar zou komen.

,,Als God het wil zal er over 25 jaar niet zoiets bestaan als een zionistisch regime. Tot die tijd zal de strijdende en heldhaftige moraal van de jihadisten geen moment rust geven aan de zionisten'', aldus Khamenei.

Netanyahu vreest voor de veiligheid van zijn land. Hij reageerde op de uitspraak van Khamenei door te zeggen dat deze 'weinig illusies overlaat'. De Republikeinen zijn bang dat Iran zijn nucleaire kennis zal delen met terroristen en proberen de deal al geruime tijd onderuit te halen.

Bron: RTL Nieuws | Elsevier

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons