Netanyahu: Israël te klein voor opvang vluchtelingen

Grenzen worden goed gecontroleerd

in Christelijk Nieuws

Volgens de Israëlische premier Benjamin Netanyahu is zijn land 'te klein' om Syrische vluchtelingen op te vangen. De premier reageert hiermee op een verzoek dat gisteren gedaan werd door de Israëlische oppositieleider Isaac Herzog. Hij zei dat Israël niet lijdzaam toe moet zien terwijl miljoenen mensen Syrië verlaten.

Oppositieleider Isaac Herzorg riep de Israëlische regering zaterdag op om Syrische vluchtelingen toe te laten. "Het Joodse volk mag niet apathisch zijn terwijl honderdduizenden vluchtelingen op zoek zijn naar een toevluchtsoord", stelde Herzog. 

"Israël is een klein land", zegt Netanyahu in een reactie op de oproep van Herzog. "We hebben niet de geografische en demografische mogelijkheden om de vluchtelingen op te vangen." Volgens Netanyahu moet Israël de grenzen goed controleren om te voorkomen dat het land wordt "overspoeld met infiltranten, arbeidsmigranten en terroristen". Daarom heeft hij naar eigen zeggen opdracht gegeven een hek te bouwen aan de oostgrens van Israël. 

Israël voert volgens Netanyahu gesprekken met Afrikaanse en Europese leiders over hulp-pakketten voor de landen waar de vluchtelingen vandaan komen.Dat schrijft Haaretz vandaag. Hij benadrukt wel dat het land 'zeker niet apathisch is ten opzichte van de problemen in Syrië'.

Bron: Nu.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons