"Migranten spreiden naar religie"

COA houdt vast aan gemengde opvang

in Christelijk Nieuws

Vluchtelingen in asielzoekerscentra moeten beter worden gescheiden naar etniciteit en geloof. Daarvoor pleit de Nederlandse Politie Bond (NPB), schrijft het AD. Gebeurt dat niet, dan vreest de politie overwerk in de azc's.

"Voorheen was bij azc's minimale inzet nodig, maar nu dreigt dat anders te worden'', zegt Han Busker, voorzitter van de NPB. Hij doet een oproep aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA): "Denk goed na over de bewonerssamenstelling. Dat is in ons aller belang, ook die van de vluchtelingen. Voor hen wordt het rustiger en veiliger.''

Het COA houdt volgens de krant vast aan gemengde opvang. "Locaties inrichten voor specifieke groepen is al twintig jaar geen beleid meer. De ervaring van het COA is dat een gemêleerde groep gunstig is voor de leefbaarheid en beheersbaarheid'', zegt een woordvoerder.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons